Get Adobe Flash player


A teljes Írás Istentől ihletett

 

 

A Szentírás hasznos a tanításra

„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.” (2Tim 3:16)

         A teljes Szentírásról, tehát az Ó és Újszövetségről azt írja Pál apostol, hogy hasznos. Hasznos? Igen, hasznos! Ez a lényeg a keresztyén ember számára! Általában az ember azt szereti, ami hasznot hajt neki. Sok esetben csak azt nézzük: mi lesz ebből nekem a hasznom? Ha semmi, akkor nem is vállalom. Mi hasznunk lehet a Biblia olvasásából?

Az Igénk azt mondja, hogy hasznos a tanításra. Milyen tanításra? Ki akar itt tanulni, vagy éppen tanítani? Nem szeretjük, ha valaki tanítani akar bennünket és hatni akar ránk. És kinek van szüksége ma a Biblia tanításaira? Neked és nekem, de másoknak is, mindenkinek! Akarnunk kell tanulni, hogy lélekben és ismeretben növekedhessünk. Mindegy, hogy hány éves vagy, mi a foglalkozásod, amíg tart e földi pályád, addig a tanulmányaidat nem fejezted be. Igaz, a bibliai tanítások elsajátításával diploma nem nyerhető, legfeljebb majd a mennyben, s ott is olyan formán, hogy Jézus majd azt mondja: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, többre bízlak ezután, menj be a te Atyádnak örökébe. (Máté 25;21) Tanuljunk testvér, hogy ránk is többet bízzon ezután Jézus! Ne mondd, hogy nincs időd, mert a víkendházad kertjében a fűnyírással, vagy a kocsid javításával, meg az unokákkal kell foglalkoznod, és egyébként is idős vagy már, mit tanulhatnál te még? Csak engedd mindig, hogy az Úr tanítson! Tanulj fiatal testvérem te is, és ne mondd, hogy már szünidő van, és egyébként is eleged van a tanulásból. Légy nyitott az Úrtól jövő tanításokra is! Aztán add tovább az evangéliumot, az Örömhírt, azt, hogy „Úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, ha valaki hiszen Őbenne, el ne vesszen, hanem örök életet nyerjen” (Ján 3;16) Mondd el ezt a gyermekeidnek, szeretteidnek, munkatársaidnak, barátaidnak, a szomszédoknak, az útitársaknak is! Ne szégyelld, amit Istentől tanulsz, sőt add át másoknak is, mindenkinek nagy szüksége van rá!  Lehet, hogy már nagyon sok helyen hallgattad és olvastad az Igét. Lehet, hogy sokszor meg is értetted az Úr akaratát. Jézus azt mondta:a minát neki bemutató szolgának: Jól van jó és hű szolgám!" Ezekre a szavakra vágyunk mindnyájan. Azután jött valaki, aki kevesebbet hozott. Neki is azt mondta Jézus, hogy jól van. Nem mondta, hogy kevés, több kellett volna. (Luk 19;15-25) Nem tudom, hogy te mennyit hozol testvérem? Az a lényeg, hogy a kegyelem, amit Isten neked adott, hány embert nyer majd meg a Krisztus ügyének. Az emberek dicséretét ezért soha ne keresd! Az emberek olyan nagy szavakat mondhatnak, hogy belerendül a föld. A Írás azonban azért is hasznos a tanításra, mert Istennek egy csendes szava a szívedben mindennél többet ér. Légy azért te is jó és hű szolga, akinek egyetlen feladata. hogy keresse és a Krisztushoz vezesse az elveszett lelkeket.

(Trausch Liza Beszéded megelevenít c. áhítatos könyve alapján készítette Orosz Károly pótpr)