Get Adobe Flash player

Alkalmaink„Ti tehát halljátok meg a magvető példázatát! Amikor valaki hallja a mennyek országának igéjét, és nem érti, eljön a gonosz és elragadja azt, ami a szívébe van vetve. Ez olyan, mint akinél az útfélre hullott a mag. Akinél pedig sziklás talajra hullott, az hallja az igét, és azonnal örömmel fogadja, de nem gyökerezik meg benne. Ezért csak ideig való, s amint nyomorúság vagy üldözés támad az ige miatt, azonnal eltántorodik. Akinél pedig tövisek közé hullott, hallja az igét, de a világ gondja és a gazdagság csábítása megfojtja az igét, és nem hoz termést. Akinél pedig jó földbe hullott, az hallja és érti az igét, és terem: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit" (Mt.13;18-23)

 

Ezt a példázatot a magvető példázataként ismeri a keresztyén világ. Jézus Krisztus példázata önmagáról és rólunk szól, vagyis az Igéről és annak hallgatóiról. Rólad és rólam.

Vannak útfélre esett magok, mert nem ritka az olyan ember – még a templomba járók között is -, akihez nem jut el igazán Isten szent Igéje. Hallja, hallgatja ugyan, de nem érti, így nem is a-szerint él. S jön a nagy hitető, a sátán és már ki is ragadja a szívéből az élet Igéjét. Ezért nem elég csak otthon, egyedül olvasni a Bibliát, ezért csak részeredmény, ha egészségesek vagyunk, és egyedül hallgatjuk otthon a rádióban, TV-ben az istentiszteletet

Minden páratlan hét szombatján 16 órától a lelkészlakásban.

Elsősorban a konfirmálás utáni korosztály tagjait várjuk, de természetesen mindenki látogathatja az eseményt.

Iskolai tanév alatt vasárnaponként 10 órától a Czövek Olivér Református Óvodában.

Vasárnap és ünnepnapokon a felnőttek istentiszteletével párhuzamosan és egy időben a gyülekezeti házban a gyermekek számára is istentiszteletet tartunk, két korosztályban, óvodásoknak és iskolásoknak. A kisebbeknek a baba-mama szoba áll rendelkezésre, ahol kiahngosítva hallható az istentisztelet.

Tehát a családos felnőtteket is szeretettel várjuk az istentiszteleti alkalmakra, mert így a gyermekek, unokák biztonságos megőrzéséről és a velük való szeretetteljes foglalkozásról is gondoskodunk.

Vasárnaponként

 

10 órától az Árpád utcában

 

8.30-tól a Fő út 49 sz. alatt (kéthetente)

Minden hónap első vasárnapján 16 órától a Klapka u. 47/a sz. alatt

Keddenként 18 órától

Szerdánként 18 órától

Péntekenként

8. osztályosoknak; 16-17 óráig

7. osztályosoknak; 17-18 óráig

Kedves Testvérek!

A reformáció napjára és a presbiter választűsra való tekintettel ajánljuk figyelmetekbe az alaábbi alkalmakat:

 

Október 27. péntek 18 óra Dr. Kodácsy Tamás előadása a Heidelbergi Káté 60. kérdés-felelete alapján a megigazulásról a gyülekezeti házban.

Október 28. szombat 17 óra Doktorandusz Csűrös András előadása egy magyar reformátorról: Méliusz Juhász Péterről a gyülekezeti házban.

Október 29. vasárnap 10 óra Családi istentisztelet és a jelöltek bemutatkozása

Október 30. hétfő 18 óra Bűnbánati, úrvacsorára készítő istentisztelet a gyülekezeti házban.

Október 31. kedd 18 óra Közös úrvacsorás reformációi istentisztelet az evangélikus templomban, az evangélikus fiatalok egy színdarabot is előadnak.

November 1. 16 óra Ökumenikus áhítat a temetőben

November 5. 10 óra Választói istentisztelet és közgyűlés